Building our Future

Artist's impressions of Victorian Opera's new home in Laurens Street, West Melbourne.

Placeholder

Foyer

The foyer doubles as a rehearsal space. A feature acoustic wall divides this room from the main auditorium.

Placeholder

Foyer - Alternate View

This alternate angle of the foyer shows the bar area and flexible seating space that will host workshops, intimate performances and functions.

Placeholder

Auditorium

This is the main rehearsal space, the heart of the building, designed as a blank canvas ready for the creative process to begin. The auditorium features high ceilings that can accommodate tiered seating which can be stacked against the wall.

Placeholder

Artists' Green Room

The flexible design offers artists a place to relax between rehearsals and performances.

Placeholder

Rehearsal and Coaching Studios

Each studio has been designed to be acoustically isolated and portable. The acoustic design allows us to use both rooms simultaneously.

Designed by Rara Architecture